Одговор на КОВИД-19: Дали се подготвувате да се вратите на училиште, но КОВИД-19 сепак влијае на вашата работа? Проверете ги нашите мрежни настани и можностите за професионален развој. Останете со нас на еТвининг платформата и приклучете се на групата „eTвининг дома и… назад на училиште”.

eTвининг е заедница на училиштата во Европа.

Тоа е платформа наменета за вработените во училиште (наставници, директори, библиотекари и др.), кои работат во училиште во една од замјите кои се вклучени, со цел да комуницираат, соработуваат, да развиваат проекти, споделуваат и, накратко, да се чувствуваат и да бидат дел од највозбудливата заедница за учење во Европа. еТвининг е кофондирана од Еразмус+, Европската програма за образование, тренинг, млади и спорт.

 
наставници
 
училишта
 
проекти
Приклучете се во еТвининг заедницата
еТвининг земји еТвининг Плус земји
what
Што
eTвининг е заедница на училишта во Европа и пошироко.
Научете повеќе arrow
why
Зошто
Да запознаете колеги истомисленици, креирате проекти, споделувате идеи, научете, развивате, рушете ги ѕидовите на вашата училница и проширете ги вашите хоризонти.
Научете повеќе arrow
what
Како
Регистрирајте се, поврзете се, истражувајте и бидете отворени за соработка и можности за споделување.
Научете повеќе arrow
Фокус
focus image
Настава за климатските промени со еТвининг

Можете да започнете со преземање на еTвининг книгата „Настава за климатските промени со еТвининг“. Инспирирајте се, добијте идеи и направете промена на планетата заедно со вашите ученици.

Научете повеќеarrow
Новости
highlight image
27.11.2020
Училиште за учење

еТвининг ги поврза училиштата, на ист начин, како што градовите се збратимуваат едни со други за да ги зближат заедниците низ целиот свет. Изјавата за еТвининг мисијата: еТвининг училиштата се инклузивни и иновативните организации за учење кои ја развиваат оваа идеја понатаму, нагласувајќи ги интеракциите и динамиката, внатре и помеѓу училиштата како организации за учење.

highlight image
05.11.2020
Годишна конференција 2020 година - Училниците во акција - решавање на климатските промени со еТвининг

Годишната конференција еТвининг 2020 собра (онлајн) некои од најбрилијантните и најинтузијастички наставници, креатори на политики и експерти од цела Европа. Тие истражуваа и размислуваа за темата за климатските промени и нивните еколошки предизвици во образованието.

highlight image
27.11.2020
еТвининг училишта и заедничко лидерство: Претставување на еТвининг извештајот за 2020 година


Секоја година, еТвининг наградува стотици училишта со ознаката за еТвининг училиште