eTвининг Плус

eTвининг Плус покажува како училиштата во една од соседните земји можат да бидат вклучени во еТвининг

picture

За

eTвининг Плус нуди платформа за вработените, кои работат во училиште во една од соседните земји кои се вклучени, да соработуваат и да бидат дел од проширена eTвининг заедница.

Издвоени вести

Овој дел ви носи вести од целата мрежа на еТвининг. Погледнете зад сцената, истражете што учат наставниците едни од други работејќи со своите ученици преку границите; Откријте доделени еТвининг проекти и дознајте за можностите за професионален развој.

Китови

Подготвените китови на проекти се чекор-по-чекор упатства за успешни еТвининг проекти. Китовите за проектот можат да се користат како репер за наставниците кои сакаат да спроведат слични проекти или како алатки за инспирација и свежи идеи.

Проекти

Галеријата прикажува избор на примери за најдобри практики за да ја предизвика вашата креативност кога дизајнирате и водите сопствен еТининг проект. За да откриете повеќе, регистрирајте се овде.

picture

Најдете го еТвининг во вашата земја

Дали знаевте дека 44 земји се вклучени во еТвининг, низ цела Европа и пошироко? Можете да проверите дали вашата земја е дел од еТвининг на картата на почетната страница. Ако е таму, на располагање ви е Национална служба за поддршка (NSS) или Агенција за поддршка на партнери (ПСА) да ви обезбеди поддршка на вашиот национален јазик, да го промовирате еТвининг низ целата земја, да организирате активности за професионален развој и многу повеќе.