december 2010

Mindenkinek boldog ünnepeket kívánunk! Találkozunk 2011-ben!

Köszönjük minden kedves eTwinningezőnek, aki leadta jelentkezését az európai eTwinning Díjra. Jelenleg is zajlik a több, mint 300 projekt értékelése. A nyertesek értesítést kapnak majd, az eredmények pedig januárban az eTwinning portálon lesznek láthatók.

Most, a tanítási szünet alatt, lesz idő átgondolni, jövőre hogyan folytassuk projektjünket és hogyan népszerűsítsük az eTwinninget online és offline módon. Az eTwinning portál hasznos segítséget nyújt mindehhez.

Mi zajlik az iskolákban?

A hónap projektje
A projektről bővebben:Learn more about projects
item1
A kapcsolatok szerepe az életünkben

Ebben a személyiségfejlesztő projektben a diákok az emberi kapcsolatok témáját dolgozzák fel, kutatják, értékelik, megvitatják a témát érintő legfontosabb kérdéseket.

A hónap Minősített eTwinning Projektje
Mit jelent a Minősített eTwinning Projekt?Learn more about projects
item1
Természet suli

Ebben a projektben tanárok és diákok működnek együtt Európa-szerte, hogy együtt védjék meg a környezetüket. A diákok képeket, videókat, prezentációkat osztanak meg egymással az őket körülvevő természeti környezetről.

Az eTwinning Portálról

item1
A eTwinning Hét eredményei

WBár auz októberi kampánynak már vége, az eTwinningezők továbbra is folytathatják a program népszerűsítését online és offline.


item1
eTwinning Hírlevél online!

TAz eTwinning Hírlevél mostantól online is elérhető minden (a programban használt) nyelven. Olvassa a www.eTwinning.net-en is! .

Mi zajlik Európa-szerte?

uk flag Ausztria: Fit for Europe - bringing new technologies to the classroom

November 3. és 6. között került sor közös eTwinning és Comenius PDW-re Bécsben, melynek témája az egészségre való nevelés volt: “Fit for Europe. Bringing new technologies to the classroom”. Több, mint 100 tanár vett részt a találkozón 23 országból azzal a céllal, hogy eTwinning/Comenius projektet indítson és IKT-s ismereteit gazdagítsa.


Belgium flag Belgium (Flamand Közösség): eLearning Díjak 2010

Lieven Van Parys, a meulebeke-i általános iskola tanára projektjével, a “Make a Wiz!”-zel döntős lett a 2010-es eLearning Díj Kollaboratív Tanulás kategóriájában. Gratulálunk, Lieven!


DE Németország: eTwinning adventi naptár értékes díjakkal

Közeleg a karácsony. Mielőtt megkezdené jól megérdemelt karácsonyi szünetét, az eTwinning egy kis kedvességgel szeretné megédesíteni a várakozás idejét. Az adventi naptárral karácsony szentestéig rejtvényeket oldhat meg és ajándékokat nyerhet.


flag Franciaország: “Bölcsész tárgyak” partnerkereső találkozó

November 17. és 19. között Párizsban rendeztek partnerkereső találkozót francia, lengyel és cseh tanárok részvetélével. A résztvevőknek lehetőségük adódott partnert találni a közös munkához, együtt megtervezni a projektet és emellett képezni magukat digitális pedagógia témában.


flag Finnország: Nemzeti eTwinning Díjak

Sari Auramo nyerte az első díjat a finn Nemzeti eTwinning Versenyen, “Getting closer!“ című. projektjével. A második helyezést megosztva Tiina Torvinen szerezte meg a “Kids in Amazing Boxes” elnevezésű projektjével és Pasi Siltakorpi a “Kites for Kids” projekttel. Mindenkinek gratulálunk!


Estonia flag Görögország: Ötödik nemzeti díjátadó ünnepség

December 17-én rendezték meg az ötödik Nemzeti eTwinning Verseny díjátadóját a görög Oktatási Minisztériumban. Öt kategóriában (5-12, 12-15, 15-18 éves korosztály, környezetvédelmi oktatás és Comenius-eTwinning) vehettek át díjakat a tanárok.


Germany flag Magyarország: Kezdő eTwinningezőket is várunk a 2011-es, budapesti Éves eTwinning Konferenciára!

2010. december 31-éig nyerhetnek a magyar tanárok részvételi lehetőséget a 2011-es konferenciára, ha regisztrálnak az eTwinning portálon. A sorsoláson kiválasztott nyertesek a 2011. március 31. és április 2. között Budapesten megrendezendő éves konferencián vehetnek részt.


flag Magyarország: Szavazzon partnerekre!

A magyar tanárok szavazhatnak, hogy milyen nemzetiségű partnerekkel indítanának legszívesebben projektet a jövőben. A magyar NSS a szavazatok eredményét alapul véve kíván partnerkereső találkozót szervezni jövőre Magyarországon.


flag Lettország: Új lett eTwinning website!

November óta működik az új lett eTwinning weboldal, ami nemcsak dizájnjában változott meg, hanem új lehetőséget is kínál a lett eTwinningezők és az NSS közötti kommunikációban.


Greece flag Málta: eTwinning partnerkereső találkozó mediterrán országok számára

November 19. és 21. között a máltai NSS partnerkereső találkozót szervezett Florianában mediterrán országok tanárai számára.


Lithuania flag Malta: A “Back to School” kampány nyertesei

A máltai NSS örömmel hirdeti ki a “Back to School” kampány nyerteseit. Idén 47 általános iskolás és 25 középiskolás projekt vett részt a sorsoláson.


Poland flag Lengyelország: Ünnepi e-csütörtök workshop Varsóban

December 17-én ünnepi e-csütörtök workshopot tartottak Varsóban. Több mint ötven tanár regisztrálhatott a programban, ismerkedhetett meg az eTwinning eszközökkel és kereshetett partneriskolát.


Romania flag Lengyelország: Regionális eTwinning workshopok Lengyelországban

Országszerte számos regionális workshopot szerveztek a regionális képviselők iskolákban, tanártovábbképző központokban és pedagógiai intézetekben.


Slovenia flag Románia: Nemzeti eTwinning-dal verseny

Nemzeti eTwinning-dal versenyt hirdettek Romániában. Tanárok és diákok komponáltak és adtak elő eTwinning dalokat, melyek most megtekinthetők a verseny honlapján.


flag Szlovénia: eTwinning workshop Dolenjske Toplice-ben

2010.december 8-án Dolenjske Toplice-ben kezdő eTwinningezőknek tartottak eTwinning workshopot.


flag Szlovénia: eTwinning videó verseny

Csatlakozzon a szlovén video versenyhez és népszerűsítse az eTwinninget!


flag Szlovénia: eTwinning workshop Trbovlje-ben

2011. január 11-én Trbovlje-ben eTwinning workshopot tartanak kezdő eTwinningezők számára.


flag Spanyolország: eTwinning képzés

2011. január 10. és 19. között lehet előregisztrálni az új “eTwinning 2.0” online képzésre. Ne felejtse el kitölteni az online jelentkezési lapot!


flag Spanyolország: Iskolakezdő verseny

Juan F. Peñas Viso “Comicnication”–ja nyerte a “Back to School” verseny “legjobb eTwinning projekten belüli kollaboratív tevékenység” címet.


flag Egyesült Királyság: 2010 – A szegénység és a kirekesztettség elleni harc Európai Éve

A 2010-es “A szegénység és a kirekesztettség elleni harc” Európai Éve alkalmából európai tanárok és diákok ezrei tettek sokat a kitűzött célok népszerűsítéséért Comenius és eTwinning projektek által. Ismerje meg a Velindre Community School (Port Talbot, Egyesült Királyság) nagyszerű projektjét, ahol súlyos magatartászavarral küzdő gyerekek értelmezték újra a tanulást és tettek szert európai barátokra is egyúttal.