December 2010

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår!

Tak til alle eTwinnere, der indsendte deres bidrag til den europæiske eTwinning-pris 2010. Vi har modtaget over 300 projekter, som i øjeblikket er ved at blive evalueret. Finanlister og vinderne får direkte besked, og resultaterne vil blive offentliggjort på eTwinning-portalen i slutningen af januar.

Når skolerne holder lukket i juleferien, er der tid til at gøre sig nogle overvejelser om, hvordan vi bedst udbreder kendskabet til eTwinning - både online og offline. Hvis du ønsker at være med til at fremme eTwinning yderligere, kan du finde gode resurser på eTwinning-portalen, som er udviklet af eTwinnere og eTwinning teamet.

Vi ses i 2011!

Hvad sker der på skolerne?

Månedens projekt
Læs om flere projekter:Learn more about projects
item1
Hvad forskellige relationer betyder i vores liv

I dette eTwinning-projekt udvikler eleverne deres personlighed ved at undersøge, reflektere, diskutere og præsentere betydningen af forskellige relationer i deres liv og relationernes etiske betydning.

Månedens kvalitetscertifikat
Hvad er kvalitetscertifikatet?Learn more about projects
item1
Min naturskole

I dette projekt arbejder elever og lærere sammen på tværs af Europa for at lære om naturen, og om hvordan man beskytter den. Eleverne deler billeder, videoer og slides af naturen i deres lokalsamfund og lærer om forskelle i deres omgivelser.

Fra eTwinning-portalen

item1
Byg videre på eTwinningUgerne

Selv om oktober måneds kampagne nu er slut, opfordres eTwinnere til at fortsætte med at reklamere for eTwinning - både online og offline.


item1
eTwinning nyhedsbrevet er nu online!

eTwinnings nyhedsbrev vil fremover også blive udgivet online på alle tilgængelige sprog. Gå ikke glip af at læse nyhedsbrevet på www.eTwinning.net.

Hvad sker der på tværs af Europa?

uk flag Østrig: Klar til Europa – bring nye teknologier ind i klasselokalet

Fra den 3.-6. november fandt en eTwinning PDW sted i Wien i forbindelse med et Comenius kontaktseminar. Temaet var ”Klar til Europa – bring nye teknologier ind i klasselokalet” og mere end 100 lærere fra 23 lande var ivrige efter at opstarte Comenius/eTwinning-projekter og udvikle deres it-færdigheder.


Belgium flag Belgien (nederlandsk-talende del): eLearning Awards 2010

Lieven Van Parys, lærer på Free Primary School of Meulebeke i Belgien (Flandern), fik en andenplads i kategorien ”Collaborative Learning” til eLearning Awards 2010 med hans projekt ”Make a Wiz”. Tillykke Lieven!


DE Tyskland: eTwinning-julekalender med flotte præmier

Julen er på vej, og før du går på din velfortjente juleferie, vil eTwinning gøre ventetiden lidt sødere med en julekalender. Indtil juleaften kan du løse gåder og vinde flotte præmier for dine eTwinning- aktiviteter.


flag Frankrig: Humanistisk kontaktseminar

Fra den 17.-19. november blev der afholdt et seminar i Paris for lærere i de humanistiske fag fra Frankrig, Polen og Tjekkiet. Lærerne fra de tre lande havde mulighed for at finde samarbejdspartnere og designe deres eTwinning-projekter mens de øvede sig på elevcentreret lang-distance projektpædagogik.


flag Finland: Nationale eTwinning-priser uddelt

Sari Auramo i Ohkolan koulu blev tildelt den første finske eTwinning-pris med projektet ”Getting Closer”. En delt andenplads gik til Tiina Torvinen i Jokelan koulu med hendes første eTwinning-projekt ”Kids in Amazing Boxes” og til Pasi Siltakorpi i Pääskytien koulu med projektet “Kites for Kids”. Tillykke til jer alle!


Estonia flag Grækenland: Den femte nationale prisceremoni

Den 17. december blev den femte nationale prisceremoni afholdt i det græske unndervisningsministerium. Lærerne fik tildelt præmier i fem kategorier: tre aldersgrupper 5-12, 12-15 og 15-18, eTwinning miljø-undervisning og Comenius-eTwinning.


Germany flag Ungarn: Nytilkomne er velkomne til den årlige eTwinning-konference i Budapest

Indtil den 31. december 2010 kan ungarske lærere registrere sig på eTwinning-portalen, og få chancen for at tage del et lotteri. Vinderen vil deltage i den årlige eTwinning-konference i Budapest fra den 31. marts-2. april 2011.


flag Ungarn: Stem på dine partnere!

Ungarske lærere kan stemme på deres fremtidige projekt-partnere. Baseret på resultaterne af online stemmere, vil det ungarske NSS invitere andre lande til et seminar i Ungarn næste år, med fokus på at finde at finde nye partnere.


flag Letland: Ny lettisk eTwinning-hjemmeside lanceret

I udgangen af november lancerede det lettiske NSS deres nye hjemmeside. Ikke nok med, at det har fået nyt design, så introduceres der også nye muligheder for at interagere mellem NSS og lettiske eTwinnere.


Greece flag Malta: eTwinning kontakt-seminar for middelhavslande

Fra den 19.-21. november afholdte det maltesiske NSS et kontaktseminar for middelhavslandene i Floriana på Malta.


Lithuania flag Malta: Vinderne af eTwinning ”Tilbage-til-skolen”-konkurrencen

Det maltesiske NSS er glade for at kunne annoncere vinderne af ”Tilbage-til-skolen”-konkurrencen 2010. I år havde vi 72 kvalificerede projekter, der deltog i lodtrækningen: 47 i de yngste klasser og 25 i de ældste.


Poland flag Polen: Festlig e-torsdagsworkshop i Warszawa

Den 17. december blev en festlig e-torsdagsworkshop afholdt i Warszawa. Det var en god mulighed for over 50 lærere til at registrere sig i eTwinning, lære om eTwinning-værktøjer og kigge efter samarbejdspartnere.


Romania flag Polen: Regionale eTwinning-workshops over hele Polen

eTwinning-repræsentanter fra skoler, efteruddannelsescentre for lærere og fra regionale skolemyndigheder har arrangeret eTwinning-workshops over hele Polen.


Slovenia flag Rumænien: National eTwinning sangkonkurrence

I Rumænien har der været afholdt en national eTwinning sangkonkurrence, hvor lærere og elever har lavet sange og fremført dem. Sangene kan nu ses på konkurrencens hjemmeside.


flag Slovenien: eTwinning-workshop i Dolenjske Toplice

Den 8. december 2010 blev der afholdt en eTwinning-workshop for nye eTwinnere på en folkeskole i Dolenjske Toplice.


flag Slovenien: eTwinning videokonkurrence

Deltag i den slovenske videokonkurrence og vær med til at udbrede kendskabet til eTwinning!


flag Slovenia: eTwinning workshop in Trbovlje

Den 11. januar 2011 bliver der på en folkeskole i Trboylje arrangeret en eTwinning-workshop for nye eTwinnere.


flag Spanien: eTwinning-kursus

Fra den 10.-19. januar er forhåndstilmeldingen åben til den nye udgave af online-kurset ”eTwinning 2.0”. Udfyld registreringsskemaet online!


flag Spanien: ”Tilbage-til-skolen”-konkurrence

Juan F. Peñas Viso blev med aktiviteten “Comicnication” vinderen af ”Tilbage til skolen”-konkurrencen for den bedste samarbejdsaktivitet i et eTwinning-projekt.


flag Storbritannien: 2010 – det europæiske år for bekæmpelse af fattigdom og social udstødelse

Undervisere og unge i hele Europa, som er involveret i Comenius og eTwinning, fokuserer på det europæiske år for bekæmpelse af fattigdom og social udstødelse i 2010, og har været med til at øge bevidstheden omkring disse problemer. Læs om det store arbejde på Velindre Community School i Port Talbot, hvor elever med store følelses- og adfærdsmæssige udfordringer, atter er blevet engageret i deres uddannelse og nu får venner i hele Europa på samme tid!